Umbraco CMS

Umbraco er det rette valg til mange typer af websites, hvis man ønsker et Open Source CMS med høj fleksibilitet. Umbraco er et fuldt funktionelt CMS der understøtter mange typeraf  løsninger uden licensomkostninger - og med flere end 110.000 installationer verden over, betyder det, at det er forholdsvis gennemprøvet og at der er masser af Umbracoudviklere derude.


Umbraco har som CMS mange af de samme strukturelle elementer som Sitecore. Umbraco består af skabelon og XSLT-baseret layout, som giver en meget fleksibel måde at lave meget visuelt avancerede websites på, samtidigt med, at det er nemt at lave Umbraco-integration til andre systemer. Ud over at Umbraco er et teknisk fornuftigt valg til mange typer af websites, er det meget populært blandt Webmastere, fordi det er meget brugervenligt og genererer valid XHTML uden problemer.

 

Umbraco websites (Responsive Design)

Klimatilpasning.dk er en af de sites vi har lavet i Umbraco. Læs case her.

 

Publicering og workflow i Umbraco

Publicering i Umbraco fungerer grundlæggende ligesom i Sitecore - man kan enten gemme siteindhold eller gemme og publicere i en operation. Enhver publicering har roll-back funktionalitet, hvilket betyder at man altid kan gå tilbage til en tidligere version.

 

Der findes ikke noget egentligt workflow i Umbraco. Det er dermed ikke helt ligetil at justere en godkendelsesprocedure for nyt indhold på Umbraco, og hvis der er mange webredaktører, kan det potentielt skabe problemer. Der findes notifikationmuligheder, men de har desværre kun begrænset anvendelighed. Man kan dog naturligvis implementere sine egne workflows udenom Umbraco-databasen.

 

Der hvor Umbraco har sin klare styrke er i populariteten blandt webmastere. Umbraco er hurtigt og nemt at lære samt behageligt at arbejde med. Hvor Sitecore har mange features er Umbraco gået i den modsatte retning og har i gennem mange år fokuseret på kerneproduktet, uden at udvide dette betydeligt. 

 

Adgangs- og medlemsstyring i Umbraco

Umbraco har siden version 4.0 understøttet ASP.NET membership provider. Membership provideren er implementeret med en række modificeringer og understøtter f.eks. et udvidet sæt rettigheder kaldet "Gruppe" - netop dette giver mulighed for at lave en mere eksplicit adgangsmodel, hvor man kombinerer roller og grupper (kan være meget anvendeligt for store organisationssites). Med Membership provideren kan man f.eks. også lade flere forskellige Umbraco-installationer køre med samme medlemsdatabase. Med dette er det også relativt nemt at lave Active Directory integration og benytte andre medlemsprovidere.

 

Layout og tilgængelighed

Umbraco er nemt at arbejde med. Det er både meget tilgængeligt for webmasteren og også relativt nemt at gå igang med for nye udviklere. Selve layoutdelen er en af Umbracos mange styrker, og denne har ikke rigtig nogle begrænsninger for hvordan et Umbraco-design kan se ud eller fungere.


Umbraco og sproghåndtering

Lad det være sagt med det samme. Selvom Umbraco "kan det hele" er det ikke det stærkeste CMS til at håndtere flersprogede websites: Som udgangspunkt skal de forskellige sproglag være i hvert sit nodehierarki, og det er på templateniveau ikke muligt at skelne mellem globale og lokale felter, f.eks. "Tekstboks" eller "DropDownliste". Dette betyder, at skal man have flere identiske versioner af felter, nu mindre man begynder at omdefinere en række fundamentale Umbraco-principper og funktionaliteter. Når dette er sagt, er Umbraco dog et fint CMS til et flersproget website, så længe at man kan leve med disse begrænsninger.

 

Umbraco Webshop / uCommerce

En del webshop og ecommerce sites er baseret på Umbraco. Enten som Umbraco webshop hvor det er baseret direkte på CMS'et eller via uCommerce som er en ecommerce-udvidelse til Umbraco som giver Umbraco en stor mængde out-of-the-box e-shop funktionalitet til ehandel, men på en måde hvor det er opdelt i interfaces, som kan tilpasses helt specielle behov. uCommerce-løsninger kan du læse mere om under sektionen Webshop eller ecommerce.

 

Integrationsmuligheder med Umbraco

Umbraco er et godt valg til løsninger der har integration med andre systemer. Fordi Umbraco følger .NET´s objektmodel meget 1-til-1, er der som udgangspunkt ingen problemer med at lave integration til Umbraco, så længe det system der skal integreres mod, også har en åben model.

 

Performance

Umbraco er et lynhurtigt CMS - både for webmasteren, men også i implementationen forudsat denne er lavet på en hensigtsmæssig måde. Når man ser dårligt performance på Umbraco vil det typisk være på grund af overdrevet brug af noder / dokumenttyper og for mange forespørgsler imellem disse under renderingen af Umbraco-websitet. Er implementeringen korrekt er der som udgangspunkt ingen performanceproblemer med Umbraco.

Kontakt

Compent ApS.
Slotsgade 2, 3 th.
2200 København N.
Danmark

Tlf: +45 2750 5656

Teknologi partnere

MicrosoftSitecoreUmbracoKomfo

Sprog

Cookies på Compent.dk
Cookies på Compent.dkLæs mere