Case: TV 2 Sporten - Facebook applikation

UdskrivLOADEMAIL[mje]DOMAIN[compent.net]CONTACT[Kontakt]
Martin Jespersen

TV 2 Sporten har netop lanceret Facebook applikationen "Mal facebook rød og hvid" i forbindelse med fodbold EM 2012. Applikationen er udviklet i tæt samarbejde med Compent, hvor prototype og specifikation har dannet grundlag for den senere integration til facebooks API.


Applikationen giver dig mulighed for at lave et postkort og dele det på din facebook væg. Du starter med at uploade et billede af dit ansigt. Efterfølgende har du mulighed for at justere krop, hovedbeklædning og andet. Har dine venner allerede leget med applikationen kan du indsætte dem eller TV 2 Sportens studieværter, sammen med dig på postkortet.

 

Tv 2_em _app 1_540

 

Applikationen

"Mal facebook rød og hvid" er udviklet som facebook-applikation og kører igennem din browser. Applikationen er platform-uafhængig og virker også på mobile enheder. I modsætning til smartphone applikationer, til fx Android eller iPhone, kan man med web-applikationer drage fordel af den kortere vej fra udvikling til implementering. Udfordringen ligger i at implementere et ensartet billede på tværs af platforme og browsere. Her kan man blive nødt til at gå på kompromis med ældrere browserversioner.

 

I forhold til traditionelle websites er det i højere grad det underholdende aspekt som er centralt for denne applikation. Grafik, lyd og animerede elementer er blevet nøje tilpasset for at give den rette stemning og oplevelse hos brugeren. Arbejdet har krævet en mere iterativt designproces end det normalt er tilfældet.

 

Tv _2_em _app _post _to _fb _wall

 

Facebook som drivkraft

Applikationen integrerer naturligvis tæt med din facebook profil. Hovedformålet med app'en er at dele dit postkort på din facebook væg. Alle postkort gemmes som almindelige billeder i en mappe under din profil. Herfra kan du bruge facebooks normale billedfunktioner til at dele med andre, downloade eller evt. udskifte dit coverbillede.

 

Når du deler på din væg vil der skabes interesse omkring applikationen på en organisk måde. Denne form for viral markedsføring er grundlæggende for hvordan facebook opererer og potentialet for hvor mange folk man når ud til, er rigtig stor. Er din applikation underholdende er der stor sansynlighed for at folk anbefaler den til andre.

 

Tv 2_em _app 2_540

 

En af applikationens centrale funktioner giver dig mulighed for at inkludere dine venner eller TV 2 Sportens studieværter i dit postkort. Har dine venner allerede været kreative og lavet deres eget postkort, vil deres billede være tilgængelig for dig. Du har også mulighed for at "synes godt om" en vens billede - det vil slå en henvisning op på din væg til applikationen.

 

Endelig har du også mulighed for at invitere andre folk til at bruge applikationen. Linket, som findes nederst i app'en, åbner en standard facebook-dialog hvor du kan vælge folk fra dit netværk.

 

Har du allerede en facebook profil kan du prøver applikationen på følgende link:

http://apps.facebook.com/em-roed-hvid - og du kan se mere end 10.000 billeder hvor brugerne har givet tilladelse til offentliggørelse på denne liste.

Kontakt

Compent ApS.
Slotsgade 2, 3 th.
2200 København N.
Danmark

Tlf: +45 2750 5656

Teknologi partnere

MicrosoftSitecoreUmbracoKomfo

Sprog

Cookies på Compent.dk
Cookies på Compent.dkLæs mere