Nyeste artikler

rss

Af  Jeppe Basse 

Vi har netop sammen med FTFa lanceret deres nye website FTFa.dk. Websitet er en del af relanceringen af FTFa´s nye identitet og Compent har implementeret det nye website på Umbraco CMS. Samtidig er vi lige på trapperne til at lancere det nye TastSelv univers. Herefter skal vi i gang med det nye Intranet vi lavede et længere foranalyse projekt omkring sidste år.

Af  Jeppe Basse 

Vi har siden 2010 arbejdet på (ECO) Europen Communcation Office´s extranet platform. Den er baseret på Umbraco og supporterer dagligt tusindvis af interessenters arbejde med tele og post regulativer for 48 europæiske lande. Extranettet er et forretningskritisk værktøj med mere end 200 grupperum, 200.000 dokumenter, online kalender, spørgeskemaer og konference styring.

Af  Jeppe Basse 

En væsentlig del af de danske Atleters succes i RIO er Team Danmarks skarpe fokus på at støtte de forbund og atleter der har de bedste vinder chancer.  Team Danmark har sammen med Compent arbejdet på en digitalisering af hele forretningsgangen omkring udvælgelse og tildelinger af støtte til forbund, således at midlerne bliver brugt bedst muligt og der er et transparent sammenligningsgrundlag mellem forbund og økonomiske prioriteringer. Dette har været et langt samarbejde der startede tilbage i 2010. Vi har netop lanceret den tredjeversion af Team Danmarks evalueringsværktøj "Masterplan" i tæt samarbejde med Team Danmarks IT afdeling.

Af  Jeppe Basse 

Vi har netop lanceret et nyt Umbraco baseret Intranet til BIOFOS´ 170 medarbejdere. BIOFOS er Danmarks største spildevandsvirksomhed, der på tre forskellige anlæg renser vand for 1,2 millioner indbyggere i hovedstadsområdet. Udover en række klassiske Intranet features er løsningen særligt mobiloptimeret, da den skal kunne fungere både inde og ude på alle BIOFOS anlæg for mange typer af medarbejdere.

Af  Jeppe Basse 

Hele sidste sommer og efterår udviklede vi årets interaktive Knæk Cancer løsning i tæt samarbejde med TV 2. Det digitale kort opfangede og præsenterede data fra fysiske stafetter til web og TV-promotion via GPS og MMS. Kampagnen vandt først Europæisk Promax BDA guld i kategorien "Promotional Interactive Applications" og efterfølgende International Global Excellence guld i kategorien "Interactive promotion".

Henover efteråret og vinteren 2014/2015 har Compent udviklet et kontaktsystem særligt tilpasset Team Danmarks forretning, som integrerer alle deres forskellige webapplikationer med Exchange 2013. Vi lancerede det nye "TD Kontakter"  lige efter påske.

Af  Jeppe Basse 

Vi er netop blevet færdige med implementeringen af websitet www.kalk.dk. Mange forbinder kalkning med noget man brugte for hundrede år siden til hvidtning af kirker og herregårde, men fakta er, at kalk har mange gode og 100% miljøvenlige egenskaber, der også kan anvendes i moderne byggeri. Kalk.dk websitet forsøger på en gang at fortælle om kalkens historie, og om de muligheder du har som køber af et kalkprodukt til bolig (både inde og ude), samtidigt med at den gør indkøb af kalkprøver og kalkprodukter nemt og intuitivt i en fortællende ramme. 

Det er vigtigt for os hele tiden at forbedre og effektivisere vores arbejdsgange indenfor projektstyring, udvikling og service. I oktober har vi derfor sendt 3 af vores danske medarbejdere på forskellige kurser rundt i verden for at undersøge hvilke muligheder vi har for at forbedre os yderligere - Du kan læse om deres oplevelser her.

Af  Jeppe Basse 

Vi har den sidste måned haft travlt med at få alle elementerne færdige til at lancere det nye kampagnesite for den nye sæson af TV 2-serien "Dicte" med Iben Hjejle i hovedrollen. Sitet kan ses på dicte.tv2.dk og er et responsivt "one-pager" site, der i høj grad baserer sig på interaktiv video og sociale feeds. Vi har siden  opstart med behovsafklaring og prototyping, været i et tæt samarbejde med TV 2 Marketing omkring hvordan dette skulle virke således, at brugeroplevelsen blev optimal og matchede denne sæsons specielle konceptuelle look-and-feel, der har referencer til klassisk guldaldermaleri.

Af  Jeppe Basse 

Inden for en kort periode har TV 2 sammen med Compent vundet 3 internationale priser for det sociale kort til markedsføring af "Knæk Cancer". Til at starte med vandt TV 2 europæisk guld for Europas "Best social campaign". Derefter vandt Knæk Cancer kampagnen over 8 andre nominerede, herunder Discovery, Warner, Foxtel mf.  i den Globale Promax konkurrence for "Best Interactive Promotion" . Sidst men ikke mindst vandt Compent årets Umbraco award for "Best Integration" på Codegarden 2014. Det har været en overvældende og fantastisk oplevelse for os alle. 

Af  Jeppe Basse 

En ting der kendetegner mange af de projekter vi laver for vores kunder er, at de starter fra et eksisterende projekt der er gået skævt. At projektet er gået skævt kan skyldes misforståelser mellem den tidligere leverandør og kunden om hvordan projektet skulle være, interne medarbejdere der ikke er kvalificerede indenfor det område hvor projektet ligger, uhensigtsmæssig eller dårlig teknisk implementering - eller bare dårlige rutiner. Om problemerne skyldes det ene eller andet kan være svært at gennemskue uden nærmere analyse, men med nedenstående 10-punkts gennemgang er det måske nemmere at få overblik over hvor eventuelle problemer kan ligge.

Af  Jeppe Basse 

Team Danmarks godt 1000 støttede Atleter har ved udgangen af 2013 fået adgang til en ny udviklet selvbetjeningsløsning, der muliggør at Atleterne kan vedligeholde deres egne data og indrapportere ændringer i deres personlige eller uddannelsesmæssige oplysninger til Team Danmark online. Hele digitaliseringen af denne kontaktflade har været et 3 måneders agilt udviklingsprojekt hvor Team Danmark i samarbejde med Compent løbende har udviklet og tilpasset projektet i samarbejde med forbund, atleter og forbundsansvarlige ved Team Danmark.

Af  Jeppe Basse 

I denne uge (uge 43) kører Kræftens Bekæmpelse sammen med TV 2 den samlede nationalindsamling Knæk Cancer. I den forbindelse har Compent i tæt samarbejde med TV 2 / KB udviklet et socialt mediekort der kan kortlægge alle støttetilkendegivelser fra facebook, Twitter og instagram. Man kan dele sin tekst, sit billede eller video ved at benytte et lokalitetsbestemt åbent #knækcancer hasttag og dermed sende sin støtte ud  - vi samler det hele som blomster på danmarkskortet hvert minut, så alle kan følge den brede opbakning i befolkningen ét sted.

Af  Jeppe Basse 

Umbraco er hvad man kan kalde et klassisk system til webpublicering og præsentation. Det forbindes derfor ikke så ofte med intranetbrug, hvor funktioner som decentral administration, arbejdsgruppefunktionalitet, medlemsstyring, dokumenthåndtering og rettighedsbaseret søgning er blandt de mest centrale features. Dette betyder dog ikke at Umbraco ikke kan anvendes til intranet, bare fordi alle features ikke kommer out-of-the-box i Umbraco. Om Umbraco er det bedste valg til Intranet afhænger derfor af hvilke funktionelle behov man har til sit Intranet.

Af  Jeppe Basse 

Vi har i tæt samarbejde med TV 2 udviklet et socialt landkort, der viser hvad der bliver talt om i Danmark på de sociale medier. Med programmet kan man på alle TV 2s interne præsentationsskærme se forskellige visualiseringer af hvad der bliver sagt rundt omkring i landet om TV 2 og deres programmer. Alle posts, billeder og videoer vises på kortet via dataindsamling fra Facebook, Instagram, Twitter og Vine.

Af  Jeppe Basse 

Compent har netop migreret det internationale Business-anti-corruption.com fra Typo3 CMS til Umbraco 6. Sitet der er financieret af EU og en lang række ministerier, består af mere end 10.000 sider fordelt på 5 sprog. Sammen med konverteringen til Umbraco er alle flash elementer blevet lavet om til HTML5, sitet er blevet responsivt (RWD) og endeligt er hele hosting setup'et blevet ændret så det nu hostes i skyen med Microsoft Azure.

Af  Jeppe Basse 

De fleste taler strategi før de taler teknologi. Det giver god mening da man på denne måde får behovs- og forretningsdrevne koncepter i fokus, frem for koncepter der er styret af teknologiske valg og de muligheder et bestemt teknologivalg giver. Når man ved hvad man vil, kan man se hvilken teknologisk platform der understøtter det bedst (f.eks. web, direct mail, Facebook, mobil app, osv.). Men hvor er brugerne henne i denne matrix - og vil de tage den valgte teknologiske platform til sig?

Af  Jeppe Basse 

Naturstyrelsen, Miljøstyrelsen, Energistyrelsen og Energinet.dk har netop lanceret portalen www.vindinfo.dk i fællesskab. Portalen er en fælles genvej til at få mere viden omkring opstilling af vindmøller fra de tre styrelsers hjemmesider og Energinet.dk, hvad enten du er borger, en kommune eller opstiller af en vindmølle. Compent har fra begyndelsen været sparringspartner på  konceptudvikling, design og implementering af portalen - og du kan her læse mere omkring vores arbejdsprocesser og løsningen.

Compent har sammen med Team Danmark opbygget de fleste af deres interne systemer, baseret på .NET platformen. Senest har introduktionen af et nyt fireårigt støttekoncept hos Team Danmark krævet en storstilet indsats med henblik på at få digitaliseret forretningsgangene i sagsbehandlingen.

Af  Jeppe Basse 

De fleste digitale bureauer laver i dag nye websites med Responsive Web Design (RWD). Metoden har bredt sig lynhurtigt med udbredelsen af frameworks baseret på CCS3/HTML5 til RWD - og dette har skabt en udvikling så det over det sidste år er blevet næsten standard at lave sites på denne måde. Det er derfor ikke det tekniske aspekt i sig selv - men snarere designet der er den største udfordring. For hvordan kan man tænke en så stor rækkevidde af forskellige præsentationer ind i samme form?

Af  Jeppe Basse 

Vi har haft travlt i december med at udvikle den nye version af www.klimatilpasning.dk for Naturstyrelsen. Projektet var i første omgang en konverteringsopgave, men efter en nærmere analyse af behovene og for at fremtidssikre sitet bedst muligt, blev det besluttet at udover konvertering af det eksisterende site til Umbraco CMS, var der også behov for at udvikle en ny front-end, der var responsive og kunne tilpasses mobile devices.

Af  Jeppe Basse 

Compent har i samarbejde med TV 2 lavet dette års Danish Music Award site som en facebook app baseret på Umbraco CMS. App'en indrager brugerne på en helt ny måde i årets publikumsafstemning idet den benytter brugernes netværk til både at finde årets publikumspris - men samtidig også årets største fans via en algoritme der beregner hvem der påvirker flest til at stemme på én bestemt kunstner gennem deres netværk - og denne anbefalings virale effekt gennem forgreninger af venners venner...

Af  Martin Jespersen 

TV 2 Sporten har netop lanceret Facebook applikationen "Mal facebook rød og hvid" i forbindelse med fodbold EM 2012. Applikationen er udviklet i tæt samarbejde med Compent, hvor prototype og specifikation har dannet grundlag for den senere integration til facebooks API.

Compent har i samarbejde med Seeatre.com lavet et avanceret Video-On-Demand site på www.seeatre.com baseret på Sitecore CMS 6.5. Sitet tilbyder besøgende at købe adgang til optagelser af teaterforestillinger. Optagelserne er klippet professionelt sammen og er tilgængelige i høj kvalitet. Efter at have set trailere kan besøgende vælge at købe adgang, enten gennem billetter til enkelte forestillinger eller som måneds- eller årsabonnementer.

Af  Jeppe Basse 

Vi har siden november arbejdet på Team Danmarks nye website, som nu endeligt er lanceret på adressen www.teamdanmark.dk. Websitet er designet af 1508 og teknisk implementeret af Compent i direkte samarbejde med Team Danmark på Sitecore CMS 6.5. Hvad der gør dette website interessant er den tætte integration mod alle backend systemerne, som Compent har udviklet siden 2008 sammen med Team Danmark.

Af  Jeppe Basse 

Sitecore lancerede den 8. juni version 6.5 af Sitecore med den indbyggede Customer Engagement Platform, der er en overbygning af det tidligere Sitecore OMS (Sitecore Online Marketing Suite). Som det næsten fremgår af navnet, er det et produkt primært rettet mod at optimere trafik, opsamle data og have langt bedre værktøjer til at styrke salgskanalen. Det er i sig selv interessant, men samtidigt tilbyder Sitecore også en platform, der har et ikke eksponeret potentiale - der kan skabe værdi og skabe interessante løsninger indenfor et bredere anvendelsesfelt.

Af  Jeppe Basse 

Vi har de sidste måneder udviklet databasen www.sundhedsprofil2010.dk for Statens Institut for Folkesundhed og Sundhedsstyrelsen - og i torsdags blev sitet lanceret med stor mediebevågenhed. Både TV2, TV2 News, Aftenshowet og en lang række aviser brugte databasen til at fortælle forskellige historier om danskernes sundhed.

Af  Jeppe Basse 

Artiklen "Sitecore eller Umbraco som CMS valg" fra 2008 er stadig en af de mest besøgte artikler her på siden, omend den ikke er helt ny. Her i 2010 kommer der stadig flere diskusioner om Umbraco versus Sitecore til - selvom der faktisk ikke er ændret noget fundementalt i forskellen mellem Sitecore eller Umbraco de sidste par år. Man kan dog sige at fokuset på valget af Umbraco som et alternativ til Sitecore er blevet mere synlig. Dette valg handler dog ikke kun om for eller imod open soure, men er snarere et spørgsmål om hvilken type organisation man er - og hvilke strategiske mål man forsøger at opnå i sit CMS valg.

Af  Jeppe Basse 

Da jeg i sin tid gik på universitet og vi lavede papkasse modeller for at forstå brugerinteraktion, var dette altid med fokus på slutbrugeren. Altså hvordan sikrede man den højst mulige grad af usability for de definerede brugergrupper. Det er dog blevet mere og mere klart for mig at prototyping ikke kun handler om brugere, det er også et meget bedre værktøj end kravspecifikation, til at sikre at de projektansvarlige forstår funktionaliteten af det planlagte projekt - og at det opfylder de forretningsmæssige krav.

Af  Jeppe Basse 

Lad mig med det samme slå fast, at det følgende ikke er officelle retningslinjer fra Sitecore, men at det derimod er baseret på mine egne og på ukrainske kollegaers erfaringer med at udvikle Sitecore-løsninger. Da jeg for godt 3 år siden netop havde fået mine 2 Sitecore certificeringer, var mine første forsøg med Sitecore ikke helt som jeg ville lave det i dag, simpelthen fordi jeg endnu ikke havde fundet frem til den "rigtige" måde at anvende items på. Men jeg er langt fra den eneste. Gang på gang ser jeg andre gøre de samme fejltagelser - så derfor er her mit bud på de 4 væsentligste faktorer, når der arbejdes med Items i Sitecore, og det ikke skal gå galt. (De samme regelset gælder stort set også for Umbraco).

Af  Jeppe Basse 

Hvor en SCRUM-sprint i teorien varer 4 uger, er det i praksis mere reglen end undtagelsen, at en sprint er på 2 eller 3 uger, i og med at mange implementeringshuse anvender en modificeret SCRUM-model, hvor metoderne er tilpasset forretningsområdet. Taler man specifikt om websiteudvikling, er det svært at styre hele processen via SCRUM, fordi de forskellige faser involverer mange faggrunpper og teknologier, men dette betyder ikke at SCRUM ikke metodisk har en masse at tilbyde inden for styring af outsourcede webprojekter.

Af  Jeppe Basse 

Nu er vi jo ved at være tæt på jul - og hvis der er én ting jeg har ønsket mig længe, så er det en udvidet nodehåndtering i både Sitecore og Umbraco. Tidligere på året udgav Sitecore version 6 af deres CMS, og Umbraco har i sidste uge lanceret en "næsten" færdig version 4. Med dette er der kommet en masse forbedrede og nye features på begge CMS-platforme. Mit største ønske er dog aldrig blevet opfyldt, så hermed kommer opfordringen til næste år...

Af  Jeppe Basse 

At vælge et Content Management System (CMS) er en beslutning, man kan komme til at leve med i lang tid - og der kan være mange argumenter for og imod forskellige CMS-valg. På det danske marked er der dog to .NET baserede systemer, der adskiller sig fra den store mængde af CMS-produkter, i og med at de i mindre grad er funktionsmæssigt determinerede på forhånd, nemlig Sitecore og Umbraco. Selvom Sitecore og Umbraco er to meget forskellige produkter, der hver især henvender sig til 2 forskellige markedssegmenter, har de nogle basale features til fælles, der giver den samme form for fleksibilitet.

Af  Jeppe Basse 

Jeg bliver indimellem spurgt, hvordan arbejdsprocessen er, når udviklingen foregår på kontoret i Ukraine. Kort fortalt er det muligt, ved hjælp af en række værktøjer, der understøtter fjernsamarbejde, projektstyring og kontrol på forskellig vis. Værktøjerne understøtter forskellige områder og supplerer hinanden. For at eksemplificere dette, er her en liste over mine væsentligste værktøjer til projektstyring i Ukraine - og hvordan de benyttes.

Af  Jeppe Basse 

Begreberne outsourcing, offshore og nearshore bliver ofte anvendt forskelligt - og selv i større danske IT-magasiner ser man begreber som offshore og outsourcing brugt synonymt. Ifølge Wikipedia kan begreberne defineres som henholdsvis "udflytning af vare/ydelser virksomheden tidligere selv har produceret" (outsourcing), "flytning af arbejdskraft til et land med lavere leveomkostninger" (offshoring) og "flytning af arbejdskraft til et land med lavere leveomkostninger, men indenfor en kulturel tættere binding" (nearshoring).

Af  Jeppe Basse 

Igen i år arrangerede den danske Open Source CMS leverandør, Umbraco, eventen CodeGarden 2008. Her mødtes udviklere for at få præsenteret de nye features i Umbraco, diskutere tips og tricks, tale om fremtiden for Umbraco og få præsenteret 3.-parts produkter og add-ons. Der var i det hele taget linet op til en overvejende teknisk event, med meget lidt fokus på slutbrugere, men derimod blev der fokuseret på udvikling, for en gruppe af entusiastiske Umbraco udviklere.

Af  Jeppe Basse 

Hos interessegrupper, der arbejder for at fremme Webstandarder, er Microsoft-teknologier typisk ikke først på ønskelisten. Der er dog en række pragmatiske grunde til at Microsoft .NET er et attraktivt valg på mange andre fronter, særligt hvis man vil lave effektiv objektorienteret udvikling på en gennemtestet platform. Men valget af .NET frameworket udelukker bestemt ikke, at man kan skabe et tilgængeligt Website.

Af  Jeppe Basse 

Computerworld skrev i går artiklen: "Små IT-firmaer kan spare kassen på outsourcing", hvor hovedbudskabet fra IT-bracheforeningens formand Jakob Lyngsø var, at mindre firmaer kan fjerne  halvdelen af produktionsomkostningerne ved outsourcing. Desværre beskriver artiklen en lidt gammeldags og  ikke særlig agil udviklingsform - og fokuserer på problemerne ved opstart i f.eks. Indien. Hele det østeuropæiske arbejdsmarked og de nye kommunikationsformer via f.eks. gruppemøder med Skype nævnes ikke.

Kontakt

Compent ApS.
Slotsgade 2, 3 th.
2200 København N.
Danmark

Tlf: +45 2750 5656

Teknologi partnere

MicrosoftSitecoreUmbracoKomfo

Sprog

Cookies på Compent.dk
Cookies på Compent.dkLæs mere